פנינה

חיסיון מפקד וחייל הנמצא בחקירת מצ"ח

האם חל חיסיון מפקד חייל למפקד שחייל סיפר לו מידע כולשהו בנושא חקירת מצ"ח שהוא נמצא בה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

פנינה שלום רב, חיסיון לפי חוק צריך שיהיה מעוגן בחקיקה. מכוח החוק ישנם סוגי חסיונות רבים, חולה-רופא, מטופל-מטפל, לקוח-עו"ד וכיוצא באלה... אין חסיון בין חייל לבין מפקדו. ההיפך הוא הנכון - אם חייל מספר למפקדו על ביצוע עבירה - חובה על המפקד לדווח למצ"ח לפי פקודות הצבא. לכן - אין לחייל חיסיון משום סוג על דברים שסיפר למפקדו וגם לא על מידע לגבי חקירת מצ"ח בה הוא מצוי.