תמר

תלש דרגות לחייל ולא עלה למשפט

חייל תלש לבני את הדרגות (לחייל יש הרבה עברות משמעת), בני בתגובה קילל את החייל וזרק את הכומתה של החייל שהייתה על השולחן. מפקד היחדה העלה את בני למשפט, בני קיבל 7 ימי ריתוק למרות שזאת עברתו הראשונה. החייל שתלש את הדרגהות לבני לא נשפט. טלפנתי למדור דמ"ש והם אמרו שזה אפשרי הכל לפי החלטת המפקד. האם זה נכון? הם יכול להיות מב שזה שפוגע לא עולה למשפט וזה שמגיב עולה? האם עברה של תלישת דרגות לא מצריכה עונש? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

החלטה אם לשפוט חייל בדין משמעתי היא החלטה פיקודית. באפשרותך לפנות לנציב קבילות חיילים או שבנך כמי שנפגע מתלישת הדרגות יפנה למצ"ח ויגיש תלונה כנגד אותו חייל.