דן שטרן

קנס או כלא על נפקדות במילואים

שלום, נשלח לי זימון למילואים וכיוון שאני סטודנט ולא היה באפשרותי להגיע למילואים, נפקדתי מהם. לאחר מכן פניתי לקצינת הקישור במטרה להישפט. נסעתי לבסיס בדרום ובמשפט המג''ד נתן לי לבחור בין 6 ימי מחבוש לקנס של 1000 ש''ח. במשפט הצגתי למג''ד אישור רפואי מרופה משפחה על שבוע מחלה בתאריכים של המילואים. הוא זרק אותו הצידה ולא התייחס אליו בכלל. כיוון ש6 ימי מחבוש יפריעו לסדר יומי בחרתי באפשרות של קנס. קצינת הקישור אמרה לי שניתן לשלם רק באמצעות מזומן ביד. שילמתי ולא קיבלתי קבלה כלשהי, קצינת הקישור שלחה לי הודעה בטלפון שקיבלה את הכסף. אמצעי התשלום נראה לי מאוד תמוה. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן לתת קנס במשפט? 2. האם ניתן לתת קנס בסכום מופרז שכזה? 3. האם קיימת חובה לתשלום בשיטת מזומן ביד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דן שלום רב, 1.ניתן לתת קנס במשפט. 2.הקנס יכול להגיע במקרה שלך עד פעמיים שכר טוראי. 3. התשלום מתבצע במזומן אך זכותך לדרוש אסמכתא לתשלום.