ליאור

הורדה בתפקיד לוחמה ומעבר לתפקיד בחמל

אז ככה אני לוחמת, חתמתי שנתיים ו8 חודשים. בשנה ו8 שלי עברתי מתפקיד לוחמת לתפקיד סמבצית בגדוד אבל נשארתי על תקן לוחמת. המג"ד שלי בכוונה לא הוריד אותי מתקן לוחם, פסילת מקצוע אם תרצו, כי הוא יודע שברגע שארד מתקן לוחם אוכל לעלות בקשה לקיצור שירות. את ה8 חודשים האלה חתמתי כדי לשרת בתור לוחמת, ולא כדי לשרת בתור סמבצית.. עכשיו, הבנתי שיש כמה חוקים בצבא, או אולי זכויות, משהו לגבי זה שאם שירתתי כבר מספר חודשים בתור סמבצית אז אני רשאית לבקש קיצור שירות למרות שאני על תקן לוחמת. ובכלל, האם זה תקין שאני עדיין רשומה בתור לוחמת למרות שבשנה הקרובה לא אהיה? והמג"ד שלי לא נותן לי שום אפשרות לבטל תקן רק משום שהוא רוצה שאהיה קמבצית בשנה הזאת (מישהו אמר מחסור בסד"כ?) אני מעוניינת להשתחרר אחרי שנתיים וקצינת שלישות אמרו שגם אם אוריד פרופיל אשתחרר רק אחרי שנתיים ו3 חודשים. זה מאוד לא הוגן כיוון שלא אני בחרתי לעבור מהתפקיד הקרבי. אני כבר אובדת עצות ומנסה כל דרך לפטור את הסיטואציה. אשמח לכל הכוונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

ליאור שלום, לטעמי עמדת המג"ד שמונע ממך לקצר שירות היא לא נכונה ובאפשרותך להגיש קבילה כנגד התנהלותו זו. יש סיכוי ממשי שהקבילה תימצא מוצדקת.