שרה

בחור ישיבה שקיבל אחוזי נכות דרך ביטוח לאומי מעונין לקבל פטור מצבא,איך עושים זאת?

בחור בן 23 שלמד בישיבה חרדית וקיבל עד כה דחוי לצבא , קיבל מביטוח לאומי נכות כ 4 אחוז בגלל בעיות רפואיות ותאונה שעבר בגיל צעיר. כיום הוא מעוניין לקבל פטור מהצבא על רקע רפואי ולא להתגייס . הוא סיים ללמוד בישיבה כעת. ואינו מעוניין להסתבך עם הצבא. הוא חושש לגשת לצבא שמא יעצרו אותו ... איך ניתן לסייע לו לקבל פטור מהצבא ? האם פרופיל 21 יפגע בו ולא יוכל להתקבל לעבודה או להמשיך עם רשיון רכב שקיבל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שרה שלום רב, במידה ואדם מפסיק לימודיו בישיבה עורכים לו בדיקות רפואיות כדי לבחון את כושרו הרפואי והתאמתו לשירות צבאי. אעיר כי לא כל הכרה באחוזי נכות מובילה באופן "אוטומטי" ל"פטור" משירות. ככלל - פרופיל 21 הוא פרופיל רפואי שניתן על רקע סעיפי ליקוי שונים - אין השלכות לכך שאדם מקבל פטור מטעמים רפואיים אך לעיתים, בהתאם לאופי הבעיה הרפואית, ישנם כל מיני השלכות כאלה ואחרות, למשל - מי שמקבל פטור על רקע של מצב נפשי של התמכרות לסמים - ייתכן ויהיו השלכות על רשיון הנהיגה. בהצלחה!