ויקטוריה.

פטור מהצבא על נישואין

שלום רב. אני חיילת, בסדיר כבר 10 חודשים. חבר שלי הוציא לי נישואין ואנחנו רוצים להתחתן. האם אני יוצאת מהצבא? וגם חבר שלי חייל בודד, האם הוא ממשיך להיות חייל בודד או מעמד שלו מתבטל? האם הוא יכול להשאיר מעמד שלו? תודה רבה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

ויקטוריה מזל טוב, במקרה של חיילת המתחתנת תוך כדי שירות קובעות פקודות הצבא כי היא זכאית לפטור (שחרור משירות) יש הנחיות כיצד תהליך זה מתבצע ועלייך לפנות למפקדים ולשלישות ולהעביר להם את המסמכים הנדרשים. לגבי בן זוגך, המעמד שלו לא מתבטל באופן אוטומטי אך ייתכן שבמקום להיות חייל בודד הוא יוכר כעת כחייל נשוי ויהיה זכאי לתשלומי משפחה. יש לבחון את עניינו הספציפי מול גורמי הת"ש ביחידה.