מלש"ב

סירוב בבקום לתפקיד בגיוס

אני עתיד להתגייס בחודש הקרוב לשירות צבאי. שובצתי ע"י מיטב לתפקיד בצבא שאני ממש לא רוצה לבצע אותו מסיבות שלהערכתי מוצדקות אך מבחינת הצבא לא מספיק מוצדקות ולא נענו בעשרות פניות. האם תהיה משמעות לסירוב בבקו"ם אצל קצין המיון? האם אני אשפט ואכלא עקב הסירוב שלי? למען הסר, אני כן רוצה לשרת בצבא אבל בתפקידים מסוימים שמתאימים לפרופיל הצבאי שלי ולמצב שבו אני נמצא.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מלש"ב שלום, לו היית פונה למשרדי טרם הגיוס היית יכול כנראה להמנע ממצב דברים זה, בכל אופן, כעת קיימת בעייה עמה תצטרך להתמודד. אין זה בטוח כלל כי באם תסרב אז בהכרח תשב בכלא - הכל תלוי באופן הצגת הדברים וככל ואכן תציג נסיבות מוצדקות לסירוב עם רצון ומוטיבציה לתרום מעצמך לשירות צבאי ולצה"ל אזי אני בטוח שקצין השיפוט יביא זאת בחשבון בגזירת העונש במידה ותועלה לדין משמעתי. בהצלחה!