משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני צבאביטול פטור ממילואים ע"י היחידה-אפשרי?

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
חזרה לפורום

ביטול פטור ממילואים ע"י היחידה-אפשרי?

אנו
אנונימי

שלום, התגייסתי ב2015,הייתי חוקר מצ"ח, לאחר שנה של שירות ירד לי הפרופיל ופסלתי מקצוע. שובצתי בתפקיד מסוים בלשכת הגיוס ותפקידי בתיק אישי היה פקיד. שירתתי עוד שנה ועשרה חודשים (שנתיים ועשר בסה"כ) וקיבלתי קיצור של חודשיים כי הייתי פקיד. השתחררתי לאחרונה וקיבלתי תעודת שחרור-שירות מלא כמובן ופטור ממילואים (כידוע פקידים מקבלים פטור ממילואים כחלק מצמצום כח מילואים-זה גם מה שכתוב בתעודת פטור מילואים). מאז שעזבתי את היחידה שלי יש להם קושי במציאת מחליף וחוסר סד"כ. משיחה עם כמה חברים הבנתי שמחפשים פתרונות ובין היתר אולי גם מילואים. שאלתי היא האם יכול להיות מצב שעקב הצורך שקיים כיום ינסו בדרך כלשהי לזמן אותי למילואים? האם יש ליחידה דרך לבטל את פטור המילואים בו אני אוחז? תודה

RE:
עורך דין עידן דביר
עורך דין עידן דביר

היחידה לא יכולה לבטל פטור ממילואים שניתן כפטור קבוע. ניתן בהסכמת חייל המילואים לזמנו כחריג.