אילה זוהר

פציעה בזמן שירות צבאי

שלום וברכה, אבי, בן 83 כיום, נפצע בזמן שירותו הצבאי לפי בערך 50 שנה כששירת בנח"ל מוצנח. הוא צנח ונחת על אבן, שבר חוליה ופונה מהשטח על ידי ג'יפ צבאי. אני מודעת לכך שזה מוזר "להיזכר" כיום. אבל שוחחתי איתו לאחרונה וניסיתי להבין איך יתכן שהוא לא תבע נכות או פיצויים, והוא אמר לי שהוא היה ילד תמים ללא גב משפחתי או כלכלי והוא פשוט לא ידע אז שיש בכלל אפשרות כזו וכך זה התמסמס עם השנים. מובן שאף אחד מהצבא לא טרח לשאול או לעדכן אותו על זכותו, שלא לדבר על לדאוג לו במשך השנים. העניין חורה לי מאד מאד. אבי סובל מבעיות גב וצוואר קשות במשך שנים רבות. שאלתי היא אם בכלל יש אפשרות לתבוע את הצבא על הפציעה שלו לאחר כל כך הרבה שנים. העובדה היא שזה קרה ועל כך אין להתווכח. מודה לך מאד על תשומת הלב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

קיימת התיישנות בדין ואכן קיימים לה חריגים - אך המקרה שציינת אינו נופל להתרשמותי בגדר אותם חריגים לפי הנסיבות שציינת.