ליאל

האם יש סעיף בחוקים בצהל על אי הבאת מענה רפואי לחייל או מה מותר להם לעשות עם חייל שחולה במחלת עור בגלל הצבא ומה הזכויות של אותו החייל

אני 5 חודש בצהל ולפני חודש וחצי התלוננתי על עקיצות בולטות וגדולות ומגרדות בידיים שמתפשטות לי על הגוף , בכל החודש וחצי הזה הלכתי כפעם אחת ךביקור רופא כדי שהוא יעזור לי להבין מה זה וגם הוא לא ידע מה זה והביא לי משחה וכדורים נגד גירוד שלא עזרו לעקיצות בתקופה זו לא הפנו אותי לרופאת היחידה מבלבד לפני שבוע 5.8 ושם הרופאת יחידה גם לא ידעה מה להגיד לי ושלחה תמונות לרופא עור לאחר כמה ימים שלחו אותי סוףסוף לבדיקה של שושנת יריחו (לישמניה) ולאחר מכן הלכתי לביקור רופא להוציא 2 גימלים וללכת יום למחרת לרופאת עור באופן פרטי בבית חולים הדסה עין כרם והיא אמרה שזה כנראה שושנת יריחו והביאה לי טיפול זמני של כדורים בבוקר ובערב ומריחת משחה פעמיים ביום ואמרה לי שברגע שיהיה תשובה אם זה חיובי יפנו אותי לטיפול נקודתי יותר . התוצאה הגיעה ב13.8 והיא חיובית , הודעתי למפקדת שלי על זה ושאלתי מה השלב הבא מה עושים ואיך מטפלים בזה והיא אמרה שהבסיס בבלאגן כרגע ורק שבוע הבא יתפנו לזה ובזמן הזה אנע סובלת מגירודים ומפצעים שלא מחלימים , שאלתי היא אם זה בסדר גמור המצב והם יכןלים לעשות את זה ככה או שיש פה משו שהוא לא בסדר מבחינה חוקית ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

ליאל שלום, אני מחלק את התשובה לשני חלקים, החלק הראשון לגבי כך שהמחלה לא זוהתה בזמן ולקח זמן - מדובר במצב שעם כל הצער עלול לקרות הגם שיכול היה להימנע ואולי בחינה טובה יותר של המצב הרפואי הייתה מאפשרת להגיע למסקנה בזמן קצר יותר. אך בהקשר הזה נדמה שכעת עדיף להשקיע מאמצים בטיפול מכאן ואילך ולא בדיעבד. החלק השני נוגע לתשובה שקיבלת מהמפקדת - תשובה מקוממת ומרגישה ואין לתשובה כזו מקום בצה"ל. זה שיש בלאגן ביחידה לא צריך למנוע ממך קבלת טיפול רפואי דחוף ובמצב כזה הייתי פונה להגיש קבילה נגד המפקדת ובנוסף פונה לקבלת טיפול רפואי דחוף מול גורמי הרפואה בצה"ל - רופא היחידה ומקרפ"ר. בהצלחה