מיה

האם חייל חייב לאכול בחדר האוכל

שלום, האם חייל הנמצא בטירונות או בכלל בצבא, מחויב לאכול בחדר האוכל, את האוכל אשר מציעים לו? במידה ומסרב, האם ניתן לשפוט אותו על כך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מיה שלום, חייל אינו חייב לאכול את האוכל המציעים לו - אבל לעיתים מחויב להיות נוכח בעת הארוחות בחדר אוכל (זה נהוג בעיקר בטירונות, בקורסים וכיוצא באלה). מפקדים רשאים לשאול חיילים בדבר הסיבה מדוע נמנעים מלאכול ואף בהתאם לפקודות ניתן לחייב חיילים לאכול אם מדובר בצעד מחאתי נניח או סרבני מטעמים זרים. למשל בכלא צבאי ניתן להאכיל בכוח סביר חייל המסרב לאכול מטעמים של שביתת רעב וזה על מנת להגן על החייל מבחינה רפואית. לא נתת די מידע בכדי להתייחס לעניינך באופן פרטני ולכן קיימת עבורי בעיה להתייחס לגופו של עניין

מיה

שלום, תודה על תשובתך. הסירוב לאכול אינו נובע מצעד מחאתי או משהו דומה, אלא מכך שלטענת החיילים האוכל בבסיס הטירונות אינו אכיל ממש. זה משתמע בכך, שהם מצאו תולעת בסלט ירקות, עובש בלחם ואופן הכנת האוכל. לצערי הם פחדו לצלם זאת, מכוון שהם נמצאים בטירונות.