אריאל

קורס קציני רפואה במילואים

אני רופא ונקראתי לקורס קציני רפואה במילואים. שאלתי היא האם אני יכול לסרב? מהטיעון שקצונה היא התנדבותית ביסודה. האם ניתן להכריח אותי להיות קצין רפואה במילואים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אריאל שלום רב, קורס קצינים ככלל הוא אכן קורס התנדבותי אך במקצועות מסוימים הצבא יכול לדרוש חיוב בשירות מילואים - כך למשל במקצועות רפואה. למעשה פרק ההשלמה של קציני רפואה הוא פרק מקצועי ואיננו נחשב רק כ"קורס קצינים" ולכן לעיתים ניתן לחייב אותך להגיע ולעבור פרק זה במסגרת מילואים וזאת על מנת להכשירך לתפקיד מסוים. בדומה לכך שנהג יעבור קורס נהיגה. לפיכך - בנסיבות מסויימות יכול צה"ל לחייב ביצוע קורס מסוים המהווה הכשרה לתפקיד מסוים - במקרה זה אמנם תוכל לנסות להתעקש שלא לצאת להכשרה אך מאידך יוכל הצבא להתעקש גם הוא כי מדובר בהכשרה לתפקיד מילואים של מקצוע נדרש.