ליהד כהן

עריקות- מה יהיה העונש בערך ומה כדאי לעשות

יש לי חבר שהוא עריק כבר חצי שנה, לא מחפשים אותו כי הוא היה בבסיס כלשהו ואז העבירו אותו לפיקוד לתפקיד אחר. הוא סירב ומאז לא הגיע יותר ובגלל זה אין לו מפקד אז אף אחד לא מחפש.. המפקד הקודם שלו יודע שהיה לי בעיות במשפחה- לא מדבר עם ההורים, חי בבית של הסבא והסבתא ולאחרונה הסבתא נפטרה לכן הוא היה צריך לטפל בסבא ולעבוד.. אם הוא מסגיר את עצמו עכשיו, מה הוא יקבל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שלום ליהד, לא ניתן לדעת מה הענישה הצפויה - יש הרבה מאוד גורמים שונים שמשפיעים על העונש של החייל, חלק מהם הם - משך ההיעדרות ומצב החייל מבית אך מתחשבים גם בעברו המשמעתי של החייל ותפקודו עד להיעדרות, מצבו הרפואי והנפשי והרשימה עוד ארוכה... לא ניתן לתת הערכה על סמך הנתונים שכתבת. מוזמנת לקרוא עוד באתר - https://www.army-law.co.il/absence-of-service-offenses/