כמאל מרזוק

הבן שלי ביצע עריקות והסגיר את עצמו מה הסיכויים שלו בבית דין לצאת ללא מחבוש

עריקות

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שלום רב, כאשר אדם מבצע עריקות ומגיע בפני בית דין צבאי (וזאת מבלי שהיה רקע מסוים של הידברות עם צה"ל לגבי נסיבות ההיעדרות) אז ברירת המחדל היא שאדם מקבל ענישה בפועל שכוללת רכיב של מאסר. בהיעדרויות קצרות יותר עליהן נשפטים במסגרת היחידה או על ידי קצין שיפוט בבסיס הכליאה (הליך דין משמעתי) - ייתכנו מצבים מסוימים שבהתאם לשיקול דעת הקצין לא ייענש חייל באופן של הטלת מחבוש ולא מן הנמנע כי החייל יקבל מחבוש על תנאי או ריתוק או עונש אחר. בהצלחה