עידן

צו מילואים בהתראה קצרה

שלום רב, לפני כשבוע התקשרה אלי נציגה מהצבא עם הודעה כי בעוד כחודש (מהרגע שהתקשרה) יש לי צו מילואים (קורס קציני רפואה) למשך 3 שבועות. לדבריה הייתי אמור לדעת שצו מילואים כיום מוצג אונליין (מאיפה הייתי אמור לדעת זאת אין לי מושג). כלומר, בפועל קיבלתי התראה של 30 יום בלבד לפני צו מילואים של 3 שבועות. ביקשתי ממנה לדחות את הקורס בטענה של התראה קצרה בשל עינייני עבודה (התראה קצרה מבחינת סידורי תורנויות בבית החולים) וגם לאור העובדה שיש לי תינוק חדש בבית. הובטח לי שיחזרו אלי עם תשובה. כעת כשבוע לאחר מכן קיבלתי צו הבייתה לתקופה הנדונה. מספר שאלות - האם ניתן לחייב אותי לצאת לקורס בהתראה כה קצרה? האם המעביד שלי יכול לתרום בעניין (הוא מאד מתנגד ליציאה שלי לקורס כעת - בעיקר כי בחודש הזה יוצאים מספר מתמחים לקראת בחינת הסמכה וכח האדם דל מאד)? האם אני מחוייב בכלל לבצע קורס קצינים שלמיטב זכרוני אינו קורס חובה? בברכה, עידן

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עידן שלום רב, לדעתי במקרים מהסוג הזה הדרך הנכונה לטפל בעניין היא פנייה לחיל הרפואה. פנייה דרך גורמי הקישור והמילואים היא אפשרית אבל לדעתי היא לא תניב תוצאה בעוד שדווקא כיון שאתה רופא אז ראוי שיתחשבו במצבך והישועה יכולה להגיע מכיוון החיל. אגב, לגורמי חיל הרפואה יש קשר טוב עם גורמי בתי החולים ויכול להיות שדווקא בקשה מצד גורפי הרפואה בבית החולים כן יכולה לסייע לך.