אורן

משמעות של חריגה שלילית בבניה: דירה לקנויה בנויה פחות מהיתר הבניה שלה

אנו מעוניינים לקנות דירה ( יד שניה). הדירה קטנה בכ20 מ"ר מאישור הבניה שניתן לה בתיק הבנין (91 במקום 110). חשוב לציין שהמדידה בארנונה קרובה יותר לגודל בפועל מאשר התכנית המאושרת. מה השלכות של זה מבחינת היתרי בניה עתידים? קבלת משכנתא?

עו"ד סלעית פרנטי

שלום אורן, בהנחה שזו דירה בבית משותף, האם בדקת את תשריט הבית המשותף ומה גודל הדירה המופיע שם? חשוב שלא תהיינה חריגות בניה. ולגבי היתרי בניה עתידיים - הדבר תלוי בהוראות התכנית החלה במקום. בהצלחה. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

אורן

הי סלעית, תודה על תשובתך. בדקתי אתתדריט הבנין המשותף, והדירה קטנה יותר ממה שמופיע בתשריט, כיוון שבמקום לממש חלק מהרחבת הבניה שאושרה, נבנתה מרפסת עם פרגולה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה