קרלין חנה

קבלת טופס 4 ליחידת דיור בחלק מהמבנה

שלום רב אנחנו בנינו בית פרטי במושב. הבית מורכב משני חלקים נפרדים . קומת הקרקע למגורים שלנו עם כניסה נפרדת, פיתוח שטח, גידור וכו' וקומה 1- למטה במדרון עם כניסה נפרדת לחלוטין ללא שום קשר לקומה מעל. הקומה התחתונה מיועדת לשתי יחידות אירוח כפרי על פי תב"ע ועל פי היתר. את קומת הקרקע השלמנו . בקומה התחתונה שמיועדת ליחידות אירוח עשינו רק מעטפת חיצונית וטיח+צבע ( ללא ריצוף, ללא חלונות ודלתות , ללא חלוקה פנימית) בגלל שנגמר התקציב. להערכתנו זה עומד להישאר כך כמה שנים. אנחנו רוצים להיכנס לחלק של המבנה שהוא יחידת דיור שלנו . בוועדה מקומית מעלה הגליל טוענים שלא ניתן לקבל תופס 4 רק לחלק המיועד למגורים . האם קיימת דרך (תקנה? פסק דין?) שמאפשרת לקבל תופס 4 לדירת מגורים והשלמת יחידות אירוח להשאיר לשלב ב'

עו"ד עמנואל סולומונוב

שלום, ככל שהשלמת את כל הנדרש לצורך קבלת היתר בניה, אין מניעה לקבל טופס 4. בעתיד אם תגיש בקשה ליחידות אירוח נוספות, יהיה עליך להגיש בקשה חדשה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה