אלי

השבת מצב לקדמותו בעבירת בניה של פריצת פתח לרכוש משותף

שלום, שכן בבניין פרץ פתח בקיר יציקת בטון מביתו לרכוש המשותף והתחיל לבצע עבודות בניה ובעקבות תלונה של ועד הבית לועדה המקומית הוצא נגדו צו הפסקת עבודה מנהלי והוא "אטם" מיד את הפתח בקיר גבס (בעובי ס"מ). בהמשך ביקשנו מהועדה המקומית שתורה לשכן להשיב מצב לקדמותו ולסגור את הפתח שנפרץ ביציקת הבטון אבל הועדה המקומית לא עושה כלום בנדון. שאלתי, האם הפתח ש"נאטם" בגבס (שניתן להסיר אותו בתוך פחות דקה) מהווה באמת "תיקון" והפסקה של עבירת הבניה או שעדיין כל עוד לא הושב מצב לקדמותו מדובר בעבירת בניה וניתן לפעול נגדה באמצעים משפטיים? לתשובתך אודה.

עו"ד עמנואל סולומנוב

1. העבירה בוצעה בעצם פריצת הקיר 2. החזרת המצב לקדמותו ע"י קיר גבס, סוגה זו היא לשיקול דעת הועדה המקומית. מכל מקום אם יפרוץ בשנית, ניתן להגיש שוב הפעם תלונה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה