אורי הלפר

הודעה על עיכוב משלוח במכס

שלום, ייבאתי משלוח של כמה מאות פרטי לבוש של בגדים שיוצרו המזרח. קיבלתי הודעה מהמכס בנמל אשדוד שהמשלוח מעוכב בשל הפרת זכויות יוצרים או סימן מסחר. האם אפשר להסיר את התוויות שעליהן כנראה יש סימני מסחר של מותגים ידועים ולהביא לשחרור הסחורה בלי הסתבכויות משפטיות נוספות? תודה מראש, אורי

עו"ד ניב מורן

אורי שלום, בפקודת המכס נקבע שלפקיד המכס סמכות לעכב טובין הנחשדים כמפרים זכויות יוצרים / סימן מסחר, ולהודיע על העיכוב לבעל הזכות. כשהמכס חושד שמשלוח מיובא כולל טובין המפרים זכויות קניין רוחני, הוא מפעיל אחת משתי הפרוצדורות המוכרות כ"נוהל קצר" או "נוהל ארוך". המכס בוחר את סוג הנוהל בהתאם להיקף ולסוג הטובין שעוכבו. אם מדובר בכמות קטנה יחסית של טובין או בטובין הניתנים להשמדה בקלות, עפ"י רוב המכס יפעיל את הנוהל הקצר ויודיע לבעל הזכות וליבואן שהטובין עוכבו לשלושה ימי עסקים (ניתנים להארכה). בעל הזכות יקבל לבדיקתו תמונות של פריטים במשלוח המעוכב. בשלב זה עובר הכדור לבעל הזכות שיכול להחליט אם ברצונו לפעול או לא. אם בעל הזכות סובר שזכויותיו אכן הופרו, קרי מדובר בטובין מזויפים או לא מורשים - הוא יכול להודיע על כך למכס ולהביא להשמדת הטובין. שים לב, שבעל הזכות יכול לבחור להגיש תביעה כנגד היבואן גם אם הופעל "נוהל קצר". אם מדובר במשלוח הכולל פריטים רבים או במוצרים שאינם ניתנים להשמדה בקלות, המכס יפעיל את הנוהל הארוך. במקרה זה יעוכבו הטובין למשך 10 ימי עסקים לצורך הגשת תביעה כנגד היבואן לבית המשפט המוסמך. פעמים רבות, טרם הגשת התביעה יפנה בעל הזכות או עו"ד מטעמו ליבואן ויבקש להגיע להסכמה שתייתר את ההליך המשפטי. ניתן להגיע להסכמות שונות עם בעל הזכות ובכללן הסרת התוויות. יש לזכור שכל הסכם בין היבואן לבעל הזכות טעון את אישור אגף המכס במשרד האוצר. אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שיסייע לך בניהול המו"מ עם בעל הזכות. בברכה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס