חגי

אשמח להסבר מה זה סימן תיאורי?

אני רוצה לרשום את הסימן "מחברות" לחנות לכלי כתיבה קראתי בפורום שיש דבר כזה סימן תיאורי, מה זה אומר בעצם?

עו"ד ניב מורן

חגי שלום, סימן תיאורי או סימן מתאר הוא סימן הנוגע במישרין בסוג הסחורות או באיכותם של המוצרים להם הוא מיועד. הסיבה להגבלה על רישום סימנים תיאוריים היא שסימנים אלה הם חסרי אופי מבחין והם נחוצים לשימושם של כלל העוסקים בתחום כדי לתאר מוצרים או שירותים שהם מציעים לציבור הצרכנים. סימן תיאורי הוא מושג יחסי ובפסיקה מקובל להתייחס ל"ציר התיאוריות", כך שסימנים שמתארים באופן מובהק את הסחורות או השירותים להם הם מיועדים ייחשבו אפריורית כסימנים שאינם כשירים לרישום, ואילו סימנים הממוקמים במקום נמוך בציר ייחשבו רק כסימנים מרמזים הכשירים לרישום. ניתן להתגבר על תיאוריות סימן באמצעות ייחוד הסימן באמצעות עיצוב או הוספת אלמנטים מבדלים או באמצעות הוכחת אופי מבחין נרכש. היות ואתה שואל שאלה פרטנית, אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ בענין על-ידי עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, ניב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס