אהרון עזריה

עיכוב סחורות חשודות בשדה התעופה

שלום, המכס בנתבג החרימו מזוודה עם 20 חולצות שהבאתי וטענו שהחולצות מפרות זכויות יוצרים. כמה זמן הסחורה יכולה להתעכב?

עו"ד ניב מורן

אהרון שלום, המכס נוהג לעכב סחורות למשך שלושה ימי עסקים כדי להודיע לבעל הזכות על התפיסה ועל האופן בו הוא רשאי למצות את זכויותיו. בעל הזכות יכול לבקש ארכה של עד שלושה ימי עסקים ולאחריה יהיה עליו לנקוט בהליכים עפ"י סוג הנוהל שמוגדר ע"י המכס. אם בעל הזכות לא ייעשה דבר, או יודיע למכס במפורש שאין הוא מעוניין בנקיטת הליך, הסחורה תשוחרר לידיך בחלוף המועד הרלוונטי. אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בעניינך ולא להסתפק במידע כללי זה. בברכה, ניב *תשובה זו אינה בגדר ייעוץ משפטי, אלא מתן מידע בלבד. אין באמור בה כדי להוות תחליף לקבלת ייעוץ משפטי, והשימוש במידע הוא באחריות המשתמש בלבד..

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס