סוזנה

האם אפשר לרשום סימן מסחר על צליל?

אני שוקלת להוסיף צליל ייחודי לפרסומות שמקדמות את העסק שלי, האם ניתן לרשום על הצליל סימן מסחר?

עו"ד ניב מורן

שלום סוזי, בסעיף ההגדרות בפקודת סימני המסחר נקבע שסימן הוא: "סימן" - אותיות, ספרות, מלים, דמויות או אותות אחרים או צירופם של אלה, בשני ממדים או בשלושה;" צלילים בהחלט נכללים בגדרי הגדרה זו. על-כן, אם יש לך צליל ייחודי שאת עושה בו שימוש שמזהה את מקור המוצרים / השירותים שאת מציעה הוא בהחלט עשוי להיות כשיר לרישום כסימן מסחר. בברכה, ניב *תשובה זו הינה בגדר מתן מידע בלבד ואין להסתמך על הנאמר בה כייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס