דקל

סימן מסחרי על אריזת מוצר

שלום, העסק שלי אורז מחדש ממתקים וחטיפים מוכרים ומוכר אותם כאריזות שי מעוצבות. האם אפשר לרשום סימן מסחרי על האריזות?

עו"ד ניב מורן

דקל שלום, דרך המלך להגנה על צורות של מוצרים או אריזותיהם הוא באמצעות רישום עיצוב (מדגם). יחד עם זאת, ניתן לרשום סימני מסחר על צורות מוצרים ו/או על אריזותיהם בהתקיים שלושה תנאים: 1. צורת המוצר או אריזתו משמשות בפועל כסימן מסחר, קרי, צרכנים מזהים באמצעות צורת המוצר או צורת האריזה את המקור של הטובין. 2. צורת המוצר או האריזה אינה נגזרת משיקולים פונקציונאליים או אסתטיים באופן ממשי. 3. צורת המוצר או אריזתו רכשו אופי מבחין כתוצאה משימוש ופרסום אינטנסיביים. התנאים הוצבו על-ידי בית המשפט העליון בפסק דין טופיפי (דנ"א 4237/08). עם זאת, בחוזרי רשות סימני המסחר קיימת הקלה מסויימת במקרה שבו הדמות התלת ממדית כוללת רכיבים נוספים המאפשרים לזהות את מקור הטובין, כגון סימן הבית של המבקש. (חוזר רשם 33/16, וכן החלטת רשם סימני המסחר בעניין בקשה מס' 240724 ע"ש Unilever Plc). במקרים כאלה, הסימן ייבחן עפ"י כללי הבחינה הרגילים, ככל סימן אחר. לכן, כדי שניתן יהיה לרשום את האריזות שלכם כסימני מסחר עליהן להיות ייחודיות ולעמוד בכללים שנקבעו בדין. אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ פרטני ע"י עו"ד הבקיא בתחום. בברכה, ניב *האמור בתשובה זו הינו מתן מידע כללי בלבד ואינו בגדר ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס