משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפאלי עומד בראש משרד עורכי דין רפאלי רפי. הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ממכללת שערי משפט, ותואר ראשון במנהל עסקים מאונ' לינקולשיר בבריטניה. את הסמכתו כעורך דין קיבל בשנת 2008. בנוסף, משמש כיועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה, בשי"ל בקרית מוצקין ובעמותה לגישור בעכו.

קביעת פגישה
0539380401
חזרה לפורום

עיקול רכב

אבי
אבי

שלום לך שאלתי אותך לפני כמה ימים שאלה לגבי חייב מוגבל באמצעים ואני נכה 50 אחוזי נכות ומגיע לי רכב רפואי ראשון ללא עלות ושאלתי אותך אם מאזדה 3 שעולה 136 אלף ש"ח נחשבת רכב מפואר וחוץ מזה אני זכאי לרכב יקר יותר אבל אני מסתפק ברכב הזה וישמש אותי לצורכי טיפולים והגעות לביקורות בבתי חולים ולצרכים שלי לאחרונה ראיתי קביעה של בית המשפט אתה יכול להגיד לי מה זה אומר •בית המשפט מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל, תוך קביעה שאין זה סביר והגון לחייב חייב נכה למכור את רכבו ולקנות רכב קטן וזול יותר, ואת ההפרש במחירים להעביר לזוכה, והכל בנסיבות התיק (פסק דין מחוזי ת"א 15.4.07 בר"ע 2677/06). 205 •בית המשפט מפרש את הוראות חוק ההוצאה לפועל הקיים באופן שבו הוראת הפטור מעיקול שבסעיף 22(א)(5) לחוק הקיים חלה גם על מכונית של נכה, למרות שהביטוי "מכונית" לא מופיע בסעיף ולמרות החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה בתיק בש"א 8671/02 שקבעה הפוך. בית המשפט משרטט את האופן הראוי של טיפול בבקשת חייב לביטול עיקול רכב נכה (גם בעקבות הלכת העליון ב-ע"א 2886/92 כתבי), שלפיו חייב כזה צריך להוכיח שהרכב משמש אותו אישית ובפועל לאור מצבו, כאשר אם החייב טוען שביטול העיקול נחוץ לצורך החלפת הרכב המעוקל ברכב חדש, על החייב להוכיח עלות הרכב החדש+סוגו+הצורך בהחלפת הרכב+דרך המימון של הרכב (החלטה מיום 6.10.08 של בימ"ש מחוזי ב"ש ב-בר"ע 510/08 גור יהודה נ' בנק מזרחי).