חייב שנמצא בחו"ל
היי, יש לי חובות למספר גופים בסכום מצטבר של כ 300,000 ש"ח(כל אחד בין 10,000-60,000). עד היום שילמתי הכל אבל עכשיו בידיעה שאני לא יכול לשלם יותר יצאתי את הארץ ואני נמצא בארה"ב מזה כשבועיים. אני רואה כבר שמחפשים אותי הרבה מטלפון חסוי מהארץ ואני מניח שעוד לא הרבה זמן ייפתחו לי תיקים בהוצאה לפועל. השאלות שלי הן כאלה: - במידה ולא מוצאים אותי על מנת לבצע המצאה מלאה, מה השלב הבא שלהם? האם מותר להם לפנות להורים שלי למרות שאין להם שום קשר לחובות והכתובת המעודכנת שלי היא לא אותה הכתובת שלהם? מאוד חשוב לי שלא יטרידו אותם כי הם מבוגרים ולא בקו הבריאות ואין להם מושג לגבי החובות שלי. האם זה חוקי לערב אותם בכל הסיפור רק בגלל שאני לא נמצא? אם כן האם יש משהו שאני יכול לעשות מכאן על מנת למנוע זאת? כמו למשל להודיע להם שאני יודע שהם פותחים לי תיק, כתחליף המצאה וכו'. - במידה והצליחו למצוא איפה אני נמצא בחו"ל, אני יודע שיש הליך שבו ניתן לפנות לאותה המדינה בבקשה לאכוף את פסק הדין במדינה הזו. השאלה היא כמה באמת הבנקים משתמשים בזה? האם הם לא מעדיפים בד"כ להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ ולהמתין כמה שנים? האם יש סיכוי באמת שיחליטו על סכומים יחסית קטנים כמו שלי לחפש אותי בחו"ל? תודה רבה!
אורן שלום. תיקי ההוצלפ יפתחו נגדך לפי הכתובת המופיע במשרד הפנים. בריחתך מהארץ לא תפטור את הבעיה. גם אם הוריך לא קשורים לחובות הם עלולים לסבול מטלפונים, הטרדות וקבלת מכתבים מהנושים. אתה יכול למנות עו״ד בישראל ע״מ שייצג אותך וכתובת משרדו תשמש לביצוע מסירת כתבי בית משפט. הצעתי אליך לשקול לשוב לישראל לבדוק אפשרות לפשיטת רגל ולפתוח דף חדש בחייך. בהצלחה
תודה רבה על התשובה המפורטת. כרגע לצערי לא היתה לי ברירה אחרת ואולי בהמשך(מספר חודשים - שנה, שנתיים), אוכל לחזור על מנת להגיע להסדר או לחילופין פשיטת רגל. לגבי השאלה שלי, הכתובת במשרד הפנים היא שלי, השאלה היא מה קורה אם רוצים לשלוח לי כתב תביעה למשל ולא מוצאים אותי כי אני בחו"ל, האם מותר להם לקבל מידע ממרשם האוכלוסין ולשלוח להוריי? לגבי העו"ד שאפשר למנות איך עושים את זה? האם ניתן לתת לו ייפוי כח לשנות את כתובתי לכתובתו?(בהנחה שיש תיקים שטרם נפתחו ומכיוון שאני לא נמצא גם לא אדע מתי יגיע המכתב). תודה!