מישקה

צ'ק ביטחון

שלום וברכה. לפני חודשיים עזבתי דירה בה התגוררתי שנתיים. החוזה הסתיים ב- 31/7 כולל שזה יצא יום רביעי והייתי אמורה לצאת ביום חמישי. ביקשתי מבעל הדירה לפנות ביום ראשון ללא תשלום נוסף והוא הסכים. הכל היה בע"פ. ביום ראשון כשהגיעה ההובלה הוא התייצב בדירה ודרש את המפתח לידיו בבקשה שלא ניכנס לדירה מרגע עזיבתנו. כוונתנו היתה לצבוע ולנקות את הדירה כמקובל, אך מאחר והוא לקח את המפתח מאיתנו הנחנו כי אינו מעוניין שניכנס יותר לדירה. יום למחרת דיברנו איתו על ענייני סגירת חשבונות והוא לא הוציא מילה על צביעת הדירה באותו מעמד הוא אמר שברגע שנסגור את כל החשבונות נקבל את צ'ק הביטחון ע"ס 20000 ש"ח. יומיים למחרת כשהגשנו לו את החשבונות משולמים הוא עדיין סרב לתת את הצ'ק מאחר וטען כי בחצר יש עוד מספר פריטים שלא פינינו ורק לאחר שנפנה נקבל את הצ'ק. לאחר שפינינו את החצר ( חמישה ימים ברגע שעזבנו )הגעתי לדירה ע"מ לקבל את הצ'ק וראיתי שהוא הזמין בעל מקצוע שייצבע את הדירה ובאותו מעמד אמר לי כי אינו מתכוון להחזיר לי את הצ'ק וכי הוא הולך לתבוע אותי על הוצאות איש המקצוע שהביא ועל עיכוב של שבועיים מרגע עזיבתנו את הדירה (לא הבנתי איך הוא הגיע לשבועיים אבל מילא). בנוסף טען כי השארנו לו נזקים בדירה ( חורים בקיר של תמונות ) אמרתי לו שלא יכול להיות שהוא מזמין איש מקצוע על דעת עצמו מבלי לתת לנו הזדמנות לצבוע את הדירה, מה שהיה עולה לנו פחות. בכל מקרה, הוא פנה לעו"ד שאמר שאם לא נגיע איתו להסכם הוא פונה להוצאה לפועל. בעל הדירה דורש פיצוי של 3500 ש"ח!! את הצ'ק אגב כבר ביטלנו דרך הבנק. יש פה מילה שלו כנגד מילה שלנו, השאלה היא האם עדיף להגיע איתו להסכם או שאוכל להסביר את עמדתי מול הוצאה לפועל ולזכות? מה עושים? ( סליחה ומחילה על האורך )

וישנגרד צבי,עו"ד

איני סבור כי השאלה רלוונטית לפורום זה.בעיקרון אתה צודק וזה מרגיז. עדיףלהגיע לפשרה כל שהיא ולשכוח מהעניין