לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יפעת

חקירת יכולת

שלום רב, לפני כמה שנים לקחתי הלוואה בבנק אוצר החייל באשדוד. לצערי עקב בעיות גדולות רפואיות במשפחה לא יכולתי להחזיר את כל ההלוואה. ביקשתי להגיע להסדר עם הבנק על תשלומים חודשיים לפי יכולתי אך הבנק סירב כמה פעמים באמצעות בא כוחו ולאחר מכן פתח בהליך משפטי נגדי. היום קיבלתי הודעה בדואר רשום כנראה מבית המשפט או הוצאה לפועל. רק ביום ראשון אוכל לאסוף את ההודעה. אם מדובר בזימון לחקירת יכולת אז אני מבינה שאני צריכה להכין את כל המסמכים ואני מוכנה. החוב שלי עומד על 60000 ש"ח ואני מרוויחה פחות מהמשכורת הממוצעת במשק. האם על חוב כזה אני יכולה להגיש בקשה לפשיטת רגל במקום לשלם להוצאה לפועל? אני יודעת שאחרי זמן מסוים אני יכולה לקבל הפטר אם אני עומדת בתשלומים שלי. מה עדיף? פשיטת רגל או הוצאה לפועל? יש לי ילדה נכה שאני מטפלת בה וקשה יהיה לי לעמוד בתשלומים גבוהים. אינני יכולה להרשות לעצמי גם עורך דין. תודה

מנהל הפורום

יפעת היקרה, אף אני מאשדוד:) וכולי תקווה שאוכל לסייע לך, בקצרה אשיב על שאולתייך: 1. כן תוכלי להגיש בקשה לפשט"ר 2. תוכלי ל"קנות" את החובות שלך בסך של בין 20-30 % בממוצע (איני מתחייבת) במיוחד עם הנושה הוא בנק אז יכולת המו"מ טובה לך יותר, כי אז אפשר לכוף את הנושה עדיף פשט"ר 050-6784978 משום שאת בת עירי, אשמח להעניק לך ייעוץ טלפוני מהיר חינם 050-6784978

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל