לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אוריאל

פשיטת רגל ומזונות

סמדר שלום.אני נימצא בפשיטת רגל 4 חודשים לאחר ההכרזה אני משלם 600 שקל לכונס וקיבלתי הקצבה למזונות על סך 500 שקל סכום המזונות אמור להיות 2000 שקל.ברצוני להגיש בקשה להפחתת מזונות מי שתי סיבות האחת שאני נימצא בפשיטת רגל והשנייה שהילדים שלי נימצאים כמעט חצי חודש בניגוד להסכם הגירושים.למי אני אמור להגיש את הבקשה למחוזי או לבית משפט לעינייני משפחה?ואם לא יקבלו את בקשתי עד שאני אסיים את התהליך של הפש"ר עלול להיצטבר לי חוב גדול על המזונות אז איזו התחלה "טובה" זאת אמורה להיות בשבילי?

סמדר בוכובזה, עו"ד

1. תוכל להגיש לבית המשפט לענייני משפחה - בקשה להפחתת מזונות - בעיקרון תמיד ניתן לפתוח זאת בבית המשפט 2. בנוסף תוכל להגיש בקשה במחוזי להפחתת הקצבת מזונות 3. בדלתא - פער שנוצר - בין החיוב של בית המשפט לענייני משפחה לבין מה שאת המשלם - החוב בהליך הפשט"ר לט נמחק, יש פסיקה סותרת בעניין 4. חוב בפשט"ר בעיקרון לעולם אינו מוחק חוב בקנסות גם לא מזונות - אלו 2 החובות היחידים שאינם נמחקים תגיד תודה שאתה בהליך פשט"ר, אחרת היה עוד יותר קשה 5. לך תחפש עבודה נוספת- כי אין לך ברירה בהצלחה

אוריאל

תודה על התשובה המהירה.אז מה שאת בעצם אומרת שאם גרושתי מגיע מזונות 2000 שקל לפי פסק דין ואני קיבלתי הקצבה לשלם 500 שקל אז כול חודש יתצבר חוב כלפי גרושתי של 1500 שקל זה נכון?אז איך יהיה אפשרי ליפתוח דף חדש במידה ואנ י אהיה בתהליך שנתיים יצטבר חוב על סך 30.000 שקל

סמדר בוכובזה, עו"ד

ממליצה לך ביותר לפנות לעו"ד מומחה בתחום, כי אתה בהחלט עשוי להסתבך, העניין מורכב ביותר!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל