אני

צו כינוס ומקום עבודה

עו"ד סמדר המלומדת שלום, לפני כמה ימים קיבלתי את צו הכינוס. אני מאוד מפחדת על משכורתי, שחוץ ממנה אין לי דבר. האם מקום העבודה יידע על כך? אני עובדת בחב' ביטוח. אין לי נגיעה לכספים וכו' תודה רבה

סמדר בוכובזה, עו"ד

קיבלת צו כינוס? מזל טוב:) המשמעות היא שמרגע זה והילך - כללללל ההליכים מעוכבים/מבוטלים ההגבלה על רישיון הנהיגה מבוטלת! קחי את צו הכינוס המקורי (אל תתני אותו לאף אחד!) גשי לאחת מלשכות ההוצל"פ הקרובות למגורייך בהם קיים תיק , למשל אם אתה גרה באשדוד, ויש נגדך תיק באשדוד גשי לשם אך אם התיקים שלך רק בתל אביב , גשי לתל אביב, הראי לפקידה את צו הכינוס המקורי ( לא לתת לה את המקורי אלא רק צילום) והיא תקליד בכל תיקי ההוצל"פ שקיבלת צו כינוס, וכך אוטמטית ייעוכבו/יבוטלו כל ההליכים בהוצל"פ ...במיידית

אני

עו"ד סמדר שלום, אני יודעת זאת , אין לי למזלי שום עיקול (ברוך ה') השאלה היא- מכיוון שגורמים רבים מקבלים את צו הכינוס (פרסום ברשומות, חברות אשראי, בנקים) האם גם המעסיק שלי יכול לקבל הודעה על כך? האם כשארצה לעבור עבודה - במקום החדש יכולים לברר על זה ולפסול אותי על סמך זה? תודה רבה

סמדר בוכובזה, עו"ד

לא בכדי פתחתי במילים :"מזל טוב" שכן צו הכינוס מטרתו לכנס בסך הכל את כל הנכסים שלך נכסים = זכויות חובות, אוךי בעיקר חובות:) ההפך בעניין מעסיק- כן את בהחלט יכולה להראות למעסיק, כי אם יש איזו כוונה חלילה של עיקול , הרי ש המעסיק הוא העורק הראשי של חסימת העיקול ולכן אם יש לי חייבים שיש נגדם עיקול משכורת מחד- מאידך צו כינוס, אני תמיד אומרת להם תראו למעסיק/מדור שכר (נ.ב. לא תמיד הפקידה שם במדור שכר מבינה מה המשמעות...אז פשוט להפנות לשורה הספציפית שמדברת על עיקול משכורת) לגבי - מעסיק חדש, כל עוד ביצעת בהוצל"פ כל מה שאמרתי, כל עוד לא נפתח תיק הוצל"פ חדש, עקרונית - אין ממה לחשוש, ואת לא חייבת לרוץ לספר למעסיק, אני בהחלט מבינה כי התחושה היא "כביסה מלוכלכת"...וכלן מלב אל לב...שמרי על מקום העבודה. בהצלחה בברכת שקט ושלווה

אני

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת :-)