התלבטות בחובות הוצלפ
היי. יש לי חוב של 100 אלף שח.היה לי תיק איחוד שפוזר. חברים טובים אספו לי סכום מסוים ושילמו כ 4 תיקים מתוך 11. כרגע החוב בסביבות 70 אלף.לא הצלחתי לגייס עוד. הנושים לא הסכימו להוריד לקרן. מה האופציות העומדות בפני? יש לציין שאני עצמאי ועומד לקבל השלמת הכנסה.אשתי אינה עובדת ויש לי משפחה ברוכה. הכנסותיי מסתכמות ב 16-18 אלף בשנה. אין לי כרגע אפשרות להגדיל הכנסות כי הרישיון מעוקל.גם לשחררו הרשם לא הסכים. נ.ב. לפעמים את שואלת שאלות נוספות וכאשר רושמים תשובה את לא עונה שוב וחבל.. תודה רבה
היי טל, 1. כן הייתי ממליצה לך לפנות לעו"ד ליעוץ ...חשוב ביותר לראות את : א. רשימת תיקים לחייב ב. תיקים פרטניים _______ כך ניתן לייעץ בצורה נכונה יותר, וכי חסרים פרטים,... בכל מקרה, לפי מה שהייתי מייעצת - נראה לי שעדיף שתצא מההוצל"פ לבית המשפט המחוזי שייתן את חסותו עליך - ב- 2 אוציות: 1. הסדר לפי 19א במהלו תשלם 30% מהחובות אם יש לך חובות של בנקים אז החובות יירדו לקרן או 2. פשיטת רגל... נ.ב. בפשיטת רגל - מהיום שאתה מגיש את הבקשה בערך תוך חודשיים וחצי תקבל צו כינוס- ושם תבוטל ההגבלה על רישיון הנהיגה שלך אוטמטית! תוכל לפתוח ח-ן בנק! ויבטולו כל העיקולים! נראה לי שבסוף הכי מתאים לך הוא פשיטת רגל... בהצלחה מקווה שהפעם עניתי:)
בפשיטת רגל כמה משלמים? כל חודש או כל הסכום שבית משפט קבע? הפחידו אותי קצת לגבי פשטר כי ימצו איתי את כושר ההשתכרות וזה קצת בעיה כי איני יכול לעבוד בכל מקום