עיקול משכורת - פרטים
קודם כל, לגבי מ"חלת החובות", אנחנו אמנם צעירים עדיין אך הורים לילדים ומעולם לא היינו חייבים שקל לאיש ולא התקרבנו למינוס בחשבון הבנק למרות שההכנסות שלנו לא גבוהות בכלל, אז תודה על הדאגה אבל לא אצלנו.... קיימים נגדנו שני תיקים בהוצל"פ שהם בעצם חובות של קרובת משפחה שרשומים על שמנו. הראשון - חוב לבנק, קרן 52000 עומד היום על 70000 בערך השני -צק שלי שהסכום בו זויף על ידי נושה של קרובת המשפחה ובית משפט חייב אותי לעמוד בתשלום 110000 נכון להיום כבר לפני מספר חודשים פנינו להוצלפ בבקשה לקבוע סכום חודשי קבוע (ונמוך, כי אנחנו מרויחים מעט ובעלי משפחה) אך הנושה השני מרבה לטרטר על כל שורה שנראית או לא נראית לו בדיווח. אנחנו מקווים לקבל הכרעה בימים הקרובים ואם הבנתי נכון תפטר אז בעיית עיקול המשכורת. עד שזה יקרה, למעסיק שלי נמאס והוא הודיע לי ב1 לחודש שיש לי שתי אפשרויות: 1. לשלם לעו"ד המוסד כל חודש כדי שיטפל הוא בגובה הסכום ובהעברה 2. פיטורין. ולשאלתי - אני עובדת הוראה כבר שנה שישית אצלו ,בסוף הריון, האם מותר לו לפטר אותי עכשיו או לאלץ אותי לשלם לעו"ד סכומים גבוהים מאד? תודה מראש!!!
הדס היקרה, שוב שלום, 1. רשמי את מס' הטלפון שלי 050-6784978 2. כלומר: סך החובות כ 180,000 ₪. ממש לא מתאים שתמשיכן להישאר בלשכת הוצל"פ אלא ביהמ"ש המחוזי- באחד מבין המסלולים הבאים: 1. הסדר חובות לפי 19% - תבקשו לשלם סך של 30% מסך החובות- בדיוק כמו שאת שומעת 2. פשיטת רגל- שבסוף ההליך תשלמו ככל הנראה כ 30% מסך החובות...ושוב תלוי...במספר רב של גורמים, יכול להיות יותר ואף הרבה יותר מ 30% ...בכל מקרה במקסגרת בית המשפט המחוזי תביעות החוב ייבדקו, באם יהא צורך,... לגבי בקשה להסדר תשלומים...בהחלט נכון , יש צורך להמתין למתן החלטה... לגבי ההריון - ראשית במזל טוב, שנית - בוודאי שאסור לו לפטר! יש לך הגנה מצויינת לפי החוק, והמעסיק יוכל להיות בבעיה רצינית. מקווה שעניתי על כל שאלותייך סמדר