לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

צו עיכוב יציאה לחו"ל

שלום, לארוסי יש כמה תיקים בהוצאה לפועל. בחודש ספטמבר הוא הגיד בקשה, דרך עורך דין, לצאת לחו"ל כדי להתחתן. הוא החתים ערבים, הגיש את כל המסמכים שצריך, בחודש דצמבר הגיעה החלטה מבית משפט שיש לו אישור לצאת, רק קודם הוא צריך להזמין כרטיסי טיסה ואז בהתאם לתאריכים יפתחו לו חלון יציאה. העורך דין נתן לו את האישור המקורי מהשופט. הלכנו למשרד הפנים כדי להוציא לו דרכון, נתנו את האישור מהעורך דין, ואמרו לנו שבמערכת של משרד הפנים עדיין מופיעה שיש לו איסור להוציא דרכון, נתנו לנו טופס שצריך להחתים בהוצאה לפועל כדי שיתנו הוראה להסיר את המגבלה במערכת. נתנו את הטופס הזה לעורך דין, הוא שלח אותו לאיפה שצריך. כל זה היה כבר לפני חודש.. ייתכן שזה לוקח כ"כ הרבה זמן לחתום על טופס? יש אפשרות שלא יתנו לו לצאת? אני מצטערת על ההודעה הארוכה, אני לחוצה מכל המצב, אנחנו ממש מחכים כבר לצאת להתחתן. מקווה שתוכלו להסביר לי מה קורה.

סמדר בוכובזה, עו"ד

ברגע השרשם נתן החלטה אין בעיה, ממליצה להראות את ההחלטה למשטרת הגבולות... שם תפתר הבעיה...פעלו בדחיפות

לילי

הבעיה שאין לו דרכון, נאבד לו וגם התוקף עבר.. ובמערכת של משרד הפנים לא מעודכן שהוא יכול להוציא דרכון.. כמו שכתבתי בהודעה, נתנו לו טופס שצריך להחתים בהוצאה לפועל, הוא נתן אותו לעורך דין שלו וזה שלח אותו לשופט של הוצאה לפועל ואנחנו כבר חודש מחכים שיעודכן במערכת כדי שיוכל להוציא דרכון ונזמין כרטיסי טיסה לחתונה.

סמדר בוכובזה, עו"ד

ממליצה לכם לרוץ ללשכת ההוצל"פ ולבקש מהפקידים ישירות כל מה שאתם צריכים, חבל להמתין, צר לי אבל יש לשכות שבהם לא הכל "הולך" חלק... ממש כמו מפעל...

לילי

אז בעצם, הכל בסדר, כבר אין סיבה שהאישור יתעכב, זה רק עניין בירוקרטי קטן? אם נלך ישירות ללשכת הוצאה לפועל, במקום לשבת לחכות שהאישור יגיע לעורך דין, לחתום על הטופס של משרד הפנים, העניין יוסדר יותר מהר, ונוכל לטוס?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל