לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמה

הוצל"פ לאם חד הורית מחסור כלכלי מוחלט

אני בהליכי גירושין ממישהו שלקח הלוואות גדולות מהבנק ולא הסדיר אותם מרגע שביטל הרשאה הדדית בבנק. חשוב לציין שהוא לקח את ההלוואות ללא ידיעתי (80,000 ש"ח) ולצורך לא ברור וידוע. הוא היחיד ששלט בחשבון וההכנסות היו רק שלו מתחילת הנישואין (ופתיחת החשבון) ועד היום . אין לנו נכסים (לי בכל אופן ) לא רכב, לא דירה, לא משכנתה ואני לא עובדת חמש שנים. הבנתי שחקירה יכולת כלכלית בביטוח לאומי זה בא במטרה להקל ולתת צו תשלומים ,אבל המקרה שלי עצוב כי אין איך אפילו לשלם את חשבון הגז ואני מגדלת ילדה שבינתיים פסקו לנו מזונות לילדה 2,700 ולי פסקו שימשיך לשלם שכ"ד (3,500 ש"ח). העו"ש שלי הוא מינוס 10,000 ש"ח ,אין לי בדיוק אמצעי תשלום וגם להורים שלי בגלל הסיוע בגיוס כספים לעו"ד פרטי עיקלו את החשבון. ביטוח לאומי נתן לי הבטחת הכנסה רק 270 ש"ח עד עכשיו ולמרות שהינו מודע להיותי לא עובדת חמש שנים. פרודי מרוויח (או לפחות יכול להרוויח) 30,000ש"ח נטו בחודש כמהנדס תוכנה אך נראה לי כי הוא מייצר מציאות מסכנה ומעוותת ומסובב את כולם על האצבע הקטנה שלו. הבנק הוציא הוצל"פ ותביעה לפס"ד קצוב (אם אני לא טועה) מה התרחישים במצב שלי? מה אני יכולה לעשות? אם אני משתמטת מהחובות , מה יהיו השלכות לאם חד הורית במצב הנתון שלי? אילו הגבלות (ממילא אין לי אגורה על התחת לטוס ואין לי רכב לנהוג בו (עדיין במדינה מתוקנת לא יכולים לשלוח אותי למאסר בגלל הילדה)

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

אין הגנה בחוק ספציפית לאם חד הורית שיוצרת חובות, ממליצה לך לפנות לעו"ד בתחום פשט"ר + גירושין ,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הוצאה לפועל