אלי

הליכי הוצאה לפועל כנגד חברה בע"מ

שלום, בעבר היה לי חברה בע"מ שעדיין "פעילה" על הנייר. בפועל בשנתיים האחרונות אין פעילות עסקית, אין חשבונות בנק ותיק מע"מ \ מס הכנסה סגור. יש תביעה שזכתה בהעדר הגנה של חברת פנסיה (חברה בע"מ) שתבעה את החברה על כך שלא הועברו כספים עבור אחד העובדים של החברה. (העובד עצמו אינו קשור לתביעה, ואין לו טענות כלשהם על חוב כלשהו כלפיו). לאחרונה הגיעה לי מהוצאה לפועל הודעה לגבי חקירת יכולת, ויש להתייצב. אולם, בהערות כתוב שאם מדובר על חברה\תאגיד אין להתייצב לחקירת יכולת. מה לעשות, פשוט להתעלם? האם לשלוח הודעה להוצאה לפועל על כך שאין חשבונות וכו' לחברה? האם עליי לחשוש שעלולים להעביר את החוב של החברה אליי באופן פרטי

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

השאלה: האם אתה חתוםכ ערב? אם זו היתה חברה בע"מ ורק היא נתבעת (חייבת), אז בעיקרון רק היא , ואם היא סגורה, אז פשוט תטען שהיא סגורה

אלי מלכה

רק החברה חייבת. החברה לא סגורה באופן רישמי אך לא פעילה. וללא נכסים כלשהם.

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

לכל חברה יש מנהל/מנכ"ל/מורשה חתימה - האדם מאחרי אותה יישות משפטית, שעליו להתייצב בשם החברה

אלי מלכה

היי. בהערות הבהרה כתוב כך: "אין להתייצב לחקירת יכולת כאשר בקשת הביצוע מתייחסת לתיקים בהם החייב הוא תאגיד".