מאהר

מתן הפטר מפשר וירושה

לפני שנה הוכרזתי כפושט רגל והחוב שהיה לי הצטמצם ל80000ש"ח כל חודש 1300 ₪ אני עומד בתשלומים ובתנאים כמו שצריך יש לי 3שאלות אליכם1_האם אני יכול להגיש בקשה להפטר או שהכונס מחליט על זה לבד?.2_יש לאישתי חשבון בנק עם כרטיס אשראי האם אני יכול להכניס המשכורת שלי לחשבון שלה (אני מקבל המשכורת בציק כי אין לי חשבון בנק)אני מציין שאישתי לא היתה אף פעם שותפה לסיבוכך הכלכלי שבגללו עשיתי פשיטה? 3_אבא שלי מעוניין לתת לי דירה האם זה אפשרי לרשום אותה על שמי ושם אישתי למרות שאני פושט רגל?תןדה

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

שלום, 1. הכונר לא יגיש הפטר, אתה אמור להגיש את ההפטר, ככל ותחפוץ משרדי נותן שירוים בעניין זה 2. ממש לא - לרשום את הדירה על שמך כשאתה בהליכי פשיטת רגל, גם לא בצוואה כרגע, כי אם הדירה תהיה על שמך בהליכי שפטר - יש מצב שתחוייב בסכום כסףגבוה ביותרנגד החובות שלך 3 יש לך צו כינוס -ממליצה שתפתח חשבון שלך , ולא עם אישתך, אבל בהחלט תוכל להכניס את המשכרות לחשבון שלה, ככל ואין בעיה למעסיק בהצלחה