מנהלי הפורום

עו"ד רפי רפאלי
עו"ד רפאלי עומד בראש משרד עורכי דין רפאלי רפי. הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ממכללת שערי משפט, ותואר ראשון במנהל עסקים מאונ' לינקולשיר בבריטניה. את הסמכתו כעורך דין קיבל בשנת 2008. בנוסף, משמש כיועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה, בשי"ל בקרית מוצקין ובעמותה לגישור בעכו.
הוצאה לפועל - עיקול נכס
יש לי תיק בהוצאה לפועל על מזונות המון שנים החוב הולך וטופח , הייתה תקופה שהתנהל בפש"ר, לאחר ביטול הליכים חזרנו להוצל"פ , אני מבקשת לדעת האם יש אפשרות להטיל עיקול על בית של האמא שלו (החלק היחסי שיקבל בירושה ) ?
ככל ומדבור על נכס שיש נסח טאבו רק על שם האם רוב הסיכוי שלא, לפי מה שהבנתי מהשאלה
הבנתי שאפשר לעקל כספים של מזונות , על מעגל ראשון של החייב , כגון הורים אחים. באם מוכיחים שהחייב קשור לכסף .כגון : אחיו היה משלם לו כל מיני הוצאות ע"ח משכורת (מאחר ואין לו חשבון בנק) לכן חשבתי שאולי ניתן לעקל את החלק בירושה , לא לדרוש כרגע שהאמא חיה, אלא רק בשעת פידיון הירושה , כרגע רק שיהיה עיקול על הנכס שלא יהיה ניתן למוכרו עד לתת את החלק היחסי של החייב לזוכה. מקווה שחידדתי את הסוגיה. צופיה
ממליצה שתפנה לעו"ד בענייני משפחה