חיים

גביית חוב מלפני כמה שנים

שלום רב, רציתי להתייעץ בקשר לגביית חוב{סליחה מראש אם הסיפור ארוך מדי}. בשנת 2009 התפרצה אצלי מחלה נפשית שלא אציין מהי מצנעת הפרט באותו זמן היה לי חבר מאוד טוב שראה את מצבי והחליט "לתמוך בי" ומשנת 2010 עד כמעט סוף 2012 הלוותי לחבר הזה סכום של יותר מ130000 זה היה הלוואות בסכומים שונים מכסף שצברתי מעבודה, ממענקים שקיבלתי,מקצבת נכות שניתנה לי בעיקר, מסכום כסף שצברתי מהחתונה שלי, ומהלוואות ממקומות שלקחתי כדי לרצות אותו. הייתי בתקופה קשה והשתכנעתי לתת לו תכסף כי הוא "היה לצידי" וידע לשכנע אותי. בכל מקרה אולי הייתי תמים וחולה אבל לא טיפש,הצלחתי לקחת ממנו צקים וגם שטר ערבות ולעשות איתו חוזה על הכספים. הוא הצליח לשכנע אותי בזה שהוא נותן לי ערבויות להמשיך לעזור לו בכסף,כי הוא היה מסובך, ואני בתמימותי האמנתי לו. בגלל זה נתתי לו את כל הכספים האלה, והמשכתי לתת לו. התנאי שלו היה שהכסף יפרע ב1.2.2013 בעקרון הבנתי מאוחר יותר שזה היה רק כדי למשוך זמן. שהגיע זמן הפרעון הוא סגר תחשבון בנק לפני זמן הפרעון ככה שאני לא יוכל לפדות את הצקים, ובשיא חוצפתו התלונן עלי במשטרה שלקחתי לו כסף ואיימתי עליו. חשוב לי להדגיש שאין לי שום תיק במשטרה ומעולם לפני לא הייתי בחקירה, ושזימנו אותי לחקירה התלוננתי נגדו וסיפרתי תסיפור שלי. כמובן שהעניין נהיה רציני והוא ראה שיש לי עו"ד, הוא סירב להגיע לעימות שהמשטרה קבעה בננו, וכמובן שלא היה ראיות והתובע קבע שהתיק יסגר בחוסר ראיות, וזה תביעה לאזרחי,וסגר גם לו תתיק. מצבי הנפשי החמיר בעקבות המקרה, כנראה זה מה שהוא תכנן, להלחיץ אותי ולהפחיד אותי. בשל מצבי הבריאותי התעסקתי בטיפול בעצמי ושמתי תנושא בצד. כיום מצבי יותר יציב מבחינה בריאותית ואני מתכוון לתבוע את מה ששלי. משיחה שהיתה לי ממכר שלו התברר שהוא עובד בשטראוס והתחתן. יצויין שכל הכספים ניתנו לו בזמן שמצבי הנפשי היה קשה, והוא ידע את זה ואפילו חתם על טופס שהוא יודע את זה שאני חולה. המסמכים שיש לי: 1}צקים שלו מתאריכים שונים בין:2011 ל2012 וצקים בלי תאריך בכלל סה"כ סכום הצקים:158000 2}שטר חוב על סך: 200000 חתום על ידיו. 3}חוזה הלוואה ביננו. 4}וחוזה שעבוד על הרכוש. 5}צילום ת"ז שלו. 6}והסכם שהוא יודע את מצבי הרפואי והוא מוכן לקחת ממני הלוואה. השאלות שלי הם: 1}אם יש סיכוי לפדות ממנו תכסף שהוא חייב לי?ואם זה פרוצדורה מסובכת שלוקחת שנים? 2}אם אפשר לדעת אם יש לו רכוש כדי שישלם? 3}ואם הוא שכיר ללא רכוש הבנתי שהוא יכול אם עו"ד טוב להגיע למחיקת חוב או פשיטת רגל האם אפשר לדעת את זה מראש כדי שלא להיכנס לזה? תודה על העזרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

יש בהחלט אפשרות לתבוע אותו ולהשיב את כספי ההלוואה, אפשר גם לבדוק נכון להיום אם הוא פושט רגל או במאגר מוגבל באמצעים תתקשר אלי טלפונית