אנה

חוב ארנונה לאחר הפטר

שלום, הסיפור הוא כזה, אבא שלי היה בפשיטת רגל כמה שנים ובשלב מסויים קיבל שבץ מוחי והיה בשיקום, לכן לא שילם וצו הכינוס התפרק, הגשנו בקשה לאור מצבו הבריאותי ובית המשפט החזיר את צו הכינוס ונתן לו להמשיך בתהליך פשיטת רגל והוא קיבל הפטר לאחר כמה חודשים.  לפני כמה ימים קיבלנו מכתב על חוב עירייה (ארנונה) והם עשו הוצאה לפועל ועיקל חשבון בנק, צו עיכוב יציאה ועוד.. הם טוענים שהחוב נוצר שנה לאחר מתן צו הכינוס ואחרי שיחה איתם אחרי שהסברתי שהוא היה בפשיטת רגל והם לא יכלו לפעול בתיק אז אני לא מבינה מאיפה כל הריביות האלה, הם אמרו לי שזה לא קשור , הם התעלמו מזה שהיתה פשיטת הרגל והמשיכו בתהליכים והיום החוב תפח פי 2, החוב המקורי היה 9000 שקל והיום כמעט 18 אלף, הם טוענים שהוא חייב לשלם את החוב מכיון שהוא נוצר לאחר שניתן צו כינוס. גם טוענים ששלחו מכתבים וזה לא היה ולא נברא. אנחנו מוכנים לשלם את קרן חוב המקורית אבל לא נראה לי הגיוני שנצטרך לשלם גם את כל הריבית, שזה כפול מהחוב עצמו שנוצר עקב זה שפעלו בתיק למרות שהיה בפשיטת רגל. אבא שלי מקבל קיצבת נכות והוא אחרי שבץ מוחי אין לו הכנסות, אני דיברתי עם העו״ד של העירייה והם ניסו ללחוץ עליי שאשלם עליו, גם לי אין כספים כאלה, מה כדאי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

יש להגיש בקשה מנומקת לוועדת חריגים בעירייה, להסביר את השתלשלות העניינים ולצרף כל מסמך שיכול לתמוך בטענותיכם

אנה

מבדיקה נראה כי הם פחחו תיק ופעלו בו בזמן שהיתה פשיטת רגל, האם זה משהו שהם יכולים לעשות? לא צריך לבקש אישור מיוחד בשביל לתבוע פושט רגל? הוא הרי לא יכל לשלם להם מכיוון שזאת העדפת נושים