khruo

חוב לספק שנתן שירותים לחברה

היי, שתי שאלות בנוגע לספק שנתן שירותים לחברה: 1. יש לי שני צ'קים, אחד מהם ניתן לי בטעות על ידי הלקוח, השני ניתן לי והסכמתי לבקשת הלקוח לא לפדותו ולוותר על התשלום. כעת יש ללקוח חוב כלפיי, אליו הוא מתכחש. ברשותי עדיין שני הצ'קים המדוברים הקודמים. האם בנסיבות אלה אני רשאי להפקידם על מנת לכסות את חובו של הלקוח אליי? 2. בנוסף לכך, הלקוח נתן לי צ'ק עבור עבודתי בחודש מסוים. עבדתי באותו חודש, הפקדתי את הצ'ק בסיום החודש, הוצאתי חשבונית ולאחר יומיים ראיתי כי הצ'ק בוטל על ידי הלקוח. אני עומד ללכת להוצל"פ, האם מומלץ להגיש גם תלונה למשטרה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

א. אם אין הסכם ביניכם זכותך העקרונית לבצע קיזוז ב. זה לא פלילי משוטרה לא תתערב