ג. ד.

בעל מלאכה השתמש בכספי בלי שסיים עבודה.

שלום! שילמתי לבעל מלאכה צ'קים דחויים כמקדמה/על חשבון עבודה שסיכמנו שיעשה. אקרא לו לצורך הענין יהודה,. יהודה התחיל עבודה ונעלם. לא עונה לטלפונים ולא סיים את העבודה. מנגד, יהודה העביר את הצ'קים שלי לצד שלישי, אקרא לו לצורך הענין דוד. כחודשיים בערך, לפני שיגיע יום הפרעון של הצ'ק הראשון, ולאחר שראיתי שיהודה נעלם מהאופק, נתתי הוראה לבנק לא לכבד את הצ'ק. גם נודע לי שיהודה כבר העביר את הצ'קים שלי לדוד. אז התקשרתי לדוד (יש לי שיחה מוקלטת) וסיפרתי לו את המעשה: שיהודה נעלם. קיבל צ'קים ולא סיים עבודה ולפיכך שלא יפקיד את הצ'ק שמועד הפרעון שלו יחול בעוד כחודשיים (וגם לא את הבאים אחריו). דוד בכל זאת הפקיד את הצ'ק (לא יודעת אם במזיד או בשוגג אך זה מה שקרה בפועל) כמובן הצ'ק חזר. כעת דוד דורש ממני לתת הוראה לבנק שיכבדו את הצ'ק או שאעביר לו את תמורתו בהעברה בנקאית. דוד טוען שסיפק ליהודה סחורה והצ'ק אצלו לפי דין. ואילו אני טענתי לו שיפנה ליהודה שנתן לו את הצ'ק שחובת התשלום עליו - על יהודה. דוד מאיים שיפנה להליך משפטי-הוצאה לפועל וכו'. מה עלי לעשות? אשמח לתשובה בהקדם. הענין טורד את שלוותי. בלשון המעטה ):

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

אם דוד לא ידע על העניין איתך כאשר קיבל את השיקים הוא אוחז בהם כשורה ואינו אשם