עמי דייר

איך ניתן לפעול לאכיפת פסק דין

תבעתי 3 נתבעים והגענו להסכם פשרה לפיו על הנתבעים לשלם לי סכום מסוים חצי ממנו ע"י נתבע1 וחצי ממנו ע"י נתבעים 2+3 . ההסכם קיבל תוקף של פסק דין חרף זאת הנתבעים 2+3 לא שילמו. מציינת שהנתבעים 2+3 הם זוג נשוי או לפחות ידועים בציבור וככל שאפנה להוצאה לפועל לאכיפת פסק הדין: 1) האם עליי להגיש הוצאה לפועל על כל הסכום בו הם חוייבו ולבקש לאכוף אותו עליהם שניהם ביחד וכל אחד מהם לחוד? למרות שלא כתוב בהסכם הפשרה שעליהם לשלם שניהם ביחד וכל אחד לחוד? 2) האם עניין הוצאה לפועל יעלה לי כסף והאם הנתבעים יצטרכו לשלם לי מה שיעלה לי כדי לפעול למען אכיפת פסד ? 3) האם זה משנה במשהו שעו"ד הנתבעים הם אלה שחתמו על הסכם הפשרה כאשר הנתבעים עצמם לא חתמו עליו? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

אם לא רשום ביחד ולחוד כל אחד חייב את חיוביו, עלות של קצת מעל 1% משווי התביעה לפתיחת תיק אולם לאחר מכן עלויות לגבי בירורים ועיקולים שעלותם תתווסף לחוב אם לא ברור נר להתקשר 0509000145