משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפי רפאלי

עו"ד רפאלי עומד בראש משרד עורכי דין רפאלי רפי. הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ממכללת שערי משפט, ותואר ראשון במנהל עסקים מאונ' לינקולשיר בבריטניה. את הסמכתו כעורך דין קיבל בשנת 2008. בנוסף, משמש כיועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור במחוז חיפה, בשי"ל בקרית מוצקין ובעמותה לגישור בעכו.

חזרה לפורום

ביטול עיקול

סיו
סיון

שלום שמי הוא סיון..הבעיה שלי היא כזו: מתברר שהיה לי חוב לאורנג' על סך 5000 ש"ח (פלוס מינוס) בשנת 2005 (לאחר שהייתי לקוחה של אורנג' לפחות 3 שנים).היום(אחרי חמש שנים) שנת 2010 פנו אליי ממשרד עורכי דין המייצג את החברה וטענו כי יש לי חוב והחוב גדל ל16,000 ש"ח.ניסיתי להבין איך זה קרה כי הייתי בטוחה שהעניין סודר.. היא אמרה שהעניין לא סודר ואני חייבת לשלם להם את החוב..ביקשתי ממנה תדפיס המפרט את כל החוב שלי והיא לא הסכימה לשלוח לי. בכל זאת העדפתי לשלם את החוב. אמרו לי לשלם להם 5000 ש"ח במזומן ושאת השאר אני יכולה לפרוס לתשלומים באשראי.הסכמתי.מכיוון שמסגרת האשראי שלי לא עברה..היא הציעה לי ללכת לבנק ולהגדיל את המסגרת. יום למחרת חזרתי אלייה עם הצעה אחרת. אמרתי לה שתחלק את זה חצי וחצי..שתיקח 2500 ומהאשראי ו2500 אני אשלם לה במזומן. היא הסכימה ואז שוב האשראי לא עבר ולאחר בדיקה התברר לי שהם הפעילו עיקול על חשבון הבנק שלי ולכן אין אפשרות לבצע את ההעברה. שאלתי איך זה שאני מדברת איתם כבר למעלה משבוע ומנסה להסדיר את העניינים והם מפעילים עליי צו עיקול. הם אמרו שזה הליך שנקבע מזמן שהם פשוט לא עצרו בזמן .ושעכשיו אי אפשר לבטל הליך זה ושאני חייבת לשלם הכל ועכשיו.הסברתי לה שאין לי אפשרות אבל כן תהייה לי אפשרות ב13/10 ואני אעביר לה את הכל (5000)בהעברה בנקאית.לאחר בדיקות היא הסכימה.אך להפתעתי יומיים למחרת התקשרה מישהי אחרת ואמרה לי שהיום/עכשיו אני צריכה לשלם לה את ה5000 ש"ח. אמרתי לה שדיברתי אם משהיא אחרת והגענו להסכם שאני אשלם להם כשאני אקבל משכורת.התחילו כל מיני צעקות של מה פתאום!! ושאין דבר כזה. ומיצדם הם לא שמעו בכלל על השיחה הזו.אני התעצבנתי.והלא הבנתי איך זה קרה.היא מצדה צעקה לי בטלפון שאין מה לעשות ושהיא מפעילה עיקול על המשכורת. וניתקה לי את הטלפון בפנים (דבר שקרה פעמיים באותו יום) אני מצידי נמצאת בין הפטיש לסדן.מצד אחד אני רוצה לשלם ומהצד השני אין לי אפשרות כזו מבחינת העיקול שהופעל עליי.מה עליי לעשות במקרה זה? שאלה נוספת.. האם אני יכולה לגשת להוצאה לפועל ולבקש מהם לבטל את העיקול מפני כל הסיבות שציינתי? והאם אני יכולה לתבוע אותם(דבר שאני לא כ"כ רוצה לעשות) על זה שלא יצרו איתי קשר במשך חמש שנים שבהם החוב גדל וגדל?