אלעד

אופן חישוב שכ"ט בתביעת נזיקין

פגעתי בתאונת דרכים ובהסכם פשרה מול חברת הביטוח הוסכם שאקבל פיצוי ברוטו בגובה 100,000 ש"ח, הכולל בתוכו את שכ"ט עו"ד בגובה 11% (שכ"ט לפי החוק במקרה של פשרה). מכיוון שהכסף עבר דרך חשבון נאמנות, עורך הדין חילק את הכסף אבל באופן שנראה לי מאוד מוטה לטובתו, ואני רוצה לבדוק אם אכן כך. האם 11% זה מהסכום שאני מקבל ביד, או מהסכום ברוטו שהחברה שילמה, והאם זה כולל מע"מ או שהמע"מ בנוסף ל- 11%? ההפרש בחישובים משמעותי: א. אם 11% זה ממה שנשאר לי והמע"מ כלול, זה אומר 90090 עבורי ו- 9910 (11% מ- 90090) לעו"ד, מזה הוא יפריש למע"מ בעצמו. ב. אם 11% לא כולל מע"מ, זה אומר 88597 עבורי, 9746 לעו"ד (11% מ- 88597) ו- 1657 מע"מ (17% מ- 9746) ג. העו"ד בכלל חישב את זה אחרת. הוא לקח 11% מהסכום ברוטו לעצמו (11000) והוסיף על זה מע"מ (1870), מה שהותיר לי 87130. אבל 11000 זה 12.6% מ- 87130 שקיבלתי, ו- 12870 זה 14.8% מהפיצוי שקיבלתי - שניהם מעל המוגדר בחוק. איזו צורת חישוב נכונה? בהחלט מגיע לעו"ד מלוא שכר הטירחה שלו, אבל לא הייתי רוצה לשלם מעבר למוסכם. ההפרש משמעותי ואני בהחלט זקוק לכסף.

עו"ד זאב פרל

שלום אלעד. סעיף 3 לכללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויי לנפגעי תאונות דרכים) קובע ששכר טרחה בעד הטיפול בתביעה שהסתיימה בפשרה לא יעלה על 11% מהסכום שהוסכם לשלמו לנפגע על פי הסכם הפשרה, וסעיף 5 קובע כי שיעור זה אינו כולל מע"מ. על פי דוגמתך נראה כי עורך הדין גבה את שכרו כדין.