זוהר

האם מותר לאחד הצדדים במשפט תביעה על נזק רכב להסתיר ראיות?

נהגת שפגעה בי עם רכבה טוענת שזו אשמתי שבלמתי והיא איננה מוכנה לשלם על תיקון הנזק שנגרם ברכבי. כשדיברתי עם נציג מטעמה - טען כי יש להם ראיות נגדי (יכול להיות הקלטות של שיחות טלפון או סרט תיעוד מצולם) ושאינו מוכן להציג בפניי את הראיות טרום יום המשפט. אציין כי גם לי יש ראיות בעבור המשפט של שיחות טלפון מוקלטות. האם מותר לצד הנתבע לחשוף שיש לו ראיות שנוגעות לתיק אך לא לספק לי אותן והאם מותר לי לא לספק לו את הראיות שיש לי כנגדה (לא חשפתי בפניי שיש בידי ראיות) בתודה,

עו"ד זאב פרל

ככלל בשלב בו טרם הוגשה תביעה אין חובה על מי מהצדדים למסור ראיות אחד לשני. החובה להמצאת ראיות חלה רק לאחר או בזמן הגשת התביעה (תלוי בסוג התביעה).