אלה

חישוב פיצוי עקב נזק גוף בגין תאונת דרכים - שבר ביד

שלום , רציתי לברר עניין הבא : 1. נכה 75 % רפואית ,שמקבלת רק קצבת נכות ביטוח לאומי וטרם הגיעה לגיל קצבת זקנה נפגע מרכב . 2.היא נפגעה כהולכת רגל .נזקי גוף עקב פציעה - יד שבור בכמה מקומות : גבס + טיפול פיזיוטרפיה ארוך וחוזר בעוד כמה חודשים +תרופות נכג כאב . 3. לפציעת אין קשר לסוג נכותה . 4. רציתי לשואל איזה פיצוי לדרוש מחברת ביטוח ואיזה סכום ? מה הוא סכום פיצוי משוער במקרה הזה עבור כאב ,סבל + טיפולים רפואיים +סיוע שהיא נזקקה בזמן שהיית עם גבס . 5.הכנסתה לא נפגעה (היא מקבלת קבצת נכות כללית לצמיתות ) ,אבל הוצאות (נסיעה לטיפולים ,לרופאים ,עזרה ) גדלו. תודה

עו"ד זאב פרל

שלום רב, אופן חישוב כאב וסבל נקבע בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו-1976. באופן כללי, ראש נזק זה מביא בחשבון את גיל הנפגע, שיעור הנכות אשר נקבעה וכן את מספר ימי האשפוז בבית החולים. למותר לציין כי במקרים מסוימים לבית המשפט יש שיקול דעת לפסוק את גובה הפיצויים בגין ראש נזק זה לפי 10% וזאת על אף שלניזוק לא נותרה נכות. באשר להפסדי אשר נגרמו בגין הוצאות רפואיות נסיעות וכיו"ב, אותן הוצאות רפואיות אשר אינן מכוסות בסל הבריאות אמורים להשתלם לניזוק בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מאמצע התקופה שבמהלכה הוצאו הוצאות אלה.