יחיאל

צד ג' מודה שעשה פרסה אך לא רוצה לקחת אחריות

נסעתי ברכבי בכביש ולפתע הגיח רכב ועשה פרסה ונכנס בי.... שניות לפני שנתקע בי צפרתי לו אך הוא לא שמע ונכנס בי עקב כך תבעתי את חברת הביטוח שלו (שבמקרה היא גם החברת ביטוח שלי) והם אמרו לי שהוא לא מוכן לקחת אחריות... השאלה היא האם אין חוק שאומר שבנתונים יבשים כאשר המציאות מראה שהוא עשה פרסה ואני נסעתי בכביש אז הוא אשם בכל מחיר והוא חייב לקחת אחריות?

עו"ד גיא מדמון

יחיאל שלום, אין חוק שמחייב נהג לקחת אחריות על תאונה. במידה ואחד הנהגים לא לוקח אחריות לתאונה, יש צורך לפנות לבית המשפט. במצב שלך הדברים קצת יותר מורכבים כיוון שאתם מבוטחים באותה חברת הביטוח, שלא תתבע את עצמה מן הסתם. חברת הביטוח גם לא יכולה לשלם לך כיוון שהנהג השני לא לקח אחריות והיא לא יכולה לגבות ממנו השתתפות עצמית ללא אישורו.