גיא

מי האשם בתאונה? האם חברת הביטוח של הנהג יכולה לתבוע אותי?

תפסתי טרמפ וירדתי בצומת הנהג הסכים ועצר וכשפתחתי את הדלת לצאת עבר אופנוע ופגע בדלת, העצירה הייתה בצומת ולא חוקית.מה הסיכונים שלי?

עו"ד גיא מדמון

גיא שלום, מתאור התאונה עולות הרבה שאלות ועל פניו נראה כי לכל הגורמים יש אחריות מסוימת לתאונה. הסיכונים שלך בעיקר תלויים בביטוח שיש לנהג הרכב (צד ג' או מקיף). לנהג הרכב יש אחריות כיוון שעצר במקום אסור לחניה ואסור להורדת נוסעים, לפותח הדלת תמיד יש אחריות כיוון שפתיחת דלת צריכה להתבצע בזהירות, לרוכב הקטנוע עצמו יכול להיות אחריות לתאונה, ככל שעקף את הרכב מצד ימין ו/או בהתאם למיקומי הנזק בדלת ובקטנוע. ביטוח סטנדרטי אמור לכסות גם נזקים שנגרמים על ידי נוסעים ברכב אך את השתתפות העצמית כנראה שיהיה צורך לשלם (אלא אם הפוליסה של הנהג לא כוללת השתתפות עצמית). בתור רוכב הקטנוע לא הייתי טורח לתבוע אותך כיוון שתמיד עדיף לתבוע חברת ביטוח לה יש "כיס עמוק". אני מאמין שנהג הרכב לא ירצה לשלם השתתפות עצמית ויכול להיות שהוא יוציא הודעת צד ג' נגדך בגין ההפסדים שלו. סכום זה יקבע בהתאם לגובה האחריות שיפסק לכל צד.