אבנר מ.

תביעה כשאין ביטוח וטסט לרכב

רכבתי על אופנוע בלי טסט וביטוח ורכב שלא נתן לי זכות קדימה התנגש בי. אמרו לי שאני לבגלל שאיל לי ביטוח אין לי את מי לתבוע. על הנזק לאופנוע אני רוצה לתבוע את הנהג שלא נתן לי זכות קדימה. מה אני צריך לעשות על הנזק הגופני שלי? אני יכול לתבוע באותה התביעה את הנהג שפגע באופנוע שלי גם על הטוטלוס של האופנוע וגם על השבר ביד שלי?

עו"ד גיא מדמון

אבנר שלום, בכל הקשור לנזק לקטנוע יש לתבוע את הביטוח צד ג' של הנהג הפוגע. בנזקי גוף יש לתבוע את ביטוח החובה שלך אך בהעדר ביטוח חובה ניתן לתבוע את הביטוח של הנהג הפוגע. כאשר תובעים את ביטוח החובה לפי חוק הפלת"ד אין משמעות אם אתה אשם בתאונה או לא, אך כשאתה תובע את הצד השני תביעה נזיקית יש להוכיח שהוא האשם בתאונה בכדי להיות זכאי לפיצוי. לפיכך מומלץ לעשות עבודה טובה בתביעה בגין הנזקים לקטנוע כיוון שהאחריות לתאונה ככל הנראה תקבע שם.