ניבר

תאונת דרכים קלה מה עושים?

שלום, הייתה לי תאונת דרכים קלה. חתמתי על הסכם שכר טירחה עם עו"ד לפיו אין עליי לשלם דמי פתיחת תיק. עם זאת, במידה ואקבל פיצוי כלשהו עליי לשלם לו שכ"ט מינימלי של 1800 ש"ח. קיבלתי פיצוי של 4000 ש"ח, נשאר לי ביד כמחצית מהכסף. אני מתוסכל. האם ההסכם חוקי? מה עושים? ניבר

עו"ד גיא מדמון

ניבר שלום, על בסיס הנתונים שציינת נראה כי שכר טרחה גבוהה. שכ"ט בתביעות מסוג זה קבוע בחוק. ככל והתיק הגיע לפשרה שכר הטרחה הינו 8% מסכום הפיצוי, אך יש לציין כי חשוב לעיין בהסכם שכר הטרחה עליו אתה חתום. בנוסף והכי חשוב אם חתמת על הסכם פשרה הוא אמור לציין את כל הנתונים לרבות שכר הטרחה.