יצחק שר שלום

עשיתי תאונה קלה עם רכב שבא מולי, עם מי הצדק?

עשיתי תאונה כאשר חניתי ברוורס בניגוד לכיוון התנועה, ראיתי את הרכב מולי עוצר ואז עשיתי את הרווס והוא המשיך לנסוע ופגעתי לו בצד הדלת.הוא טוען שלא ידע שאני עושה רוורס לכן המשיך בדרכו. מי אשם בתאונה זו? ועל מי נופל אחריות תיקון הנזק?

עו"ד גיא מדמון

יצחק שלום, נסיעה ברוורס דורשת רמת זהירות גבוהה. לפי המתואר לא ניתן לדעת בוודאות מי האשם בתאונה כיוון שאין את גרסת הנהג השני. כאשר יש מחלוקת לגבי האחריות העניין מוכרע בבית המשפט, אז שופט שומע את עדויות הנהגים ומכריע בהתאם לממצאים הנמצאים בפניו.